Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

Praktische raadgever biologische groenten kweken

geen plaatje   In dit boekje wordt beschreven hoe je groente, fruit en kruiden op biologische wijze kunt kweken, dus zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Veel aandacht wordt besteed aan compost, plantenvoeding, mulchen en bescherming van de planten. Uitgegaan wordt van goede omstandigheden waardoor de planten zo optimaal mogelijk groeien. Krijgen ze toch last van aantastingen van schimmels of plaagdieren, dan worden natuurvriendelijke middelen genoemd. De helft van dit boekje wordt besteed aan het op de juiste manier kweken van groente, kruiden en fruit. Het is geschikt voor beginners; de inhoudelijke correctie van Peter Bauwens staat garant voor een juiste vertaling. Met kleurenfoto's en register.
Heruitgave met gewijzigde titel van 'Basishandboek voor de biologische moestuin' (2013)*, met nieuw omslag..

Wie zelf groenten en fruit kweekt, kan er zeker van zijn dat wat er op tafel komt niet alleen veel lekkerder en smaakvoller is dan wat je in de winkel koopt, maar ook veel gezonder. Zeker als je op een biologische manier te werk gaat, zonder gebruik van chemische middelen en met de hulp van Moeder Natuur.
In dit boek wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je je eerste stappen kunt zetten als biologische tuinier
Overzichtelijke indeling, handige tabellen en veel extra informatie.
Auteur: Marie-Luise Kreuter

Voorraad 1 ex

Prijs: 15,95